• Zákaznická linka 597 490 490

Vydržme co nejdéle "bez"!

archiv revue
Mám ráda zdravou stravu a chci ji pozvolna vnést i do jídelníčku mojí rodiny. Nejen že zdravá strava je prospěšná mému tělu – prostě je zdravá, ale kupodivu mi i velmi chutná. Takže jsem byla na recepty z této knihy zvědavá. S chutí jsem se dala to testování. Pár receptů mám již vyzkoušeno a musím říct, že jsou opravdu dobré.

Máme to rádi zdravě je čtvrtá autorova kniha receptů, které mají vést ke zdravému stylu a hubnutí. Všechny měly obrovský úspěch a spousta lidí si je opravdu chválí, protože fungují. Chce to mít pevnou vůli a jít za daným cílem. I já věčně bojuji s váhou, a základy vím jasně. Bez cukru, bez bílé mouky, bez droždí (dále heslo "bez")  – to je základ těchto receptů. Vypadá to jednoduše, ale omezit chutě je někdy opravdu náročné. Znám to z vlastní zkušenosti, ale já se jen tak nevzdávám. Stále bojuju s cukrem, ale také více vařím podle "bez", kdy mi tato kniha dává skvělé tipy na vaření.

Rozdělení receptů 
(a které jsem vyzkoušela)

Recepty jsou rozděleny do šesti skupin, a to: snídaně, svačiny, polévky, obědy, večeře a zdravé zmlsání. Zatím jsem vyzkoušela asi pět receptů. A o tři se s vámi ráda podělím. Největší úspěch měl zatím hamburger bez housky. Dělala jsem ho večer, abych si ho vzala na druhý den do práce na oběd. Zapomněla jsem si ho vyfotit, a tak píšu dceři Anetce, ať mi v lednici vše nesní, že to chci vyfotit. Na to mi přijde odpověď, že jsem se asi zbláznila, že ona určitě ty zdravé blafy jíst nebude. Večer přišla domů z hudebky a měla hlad. V lednici toho moc nezbylo a tak zkusila zdravý blaf, který jí kupodivu chutnal, a řekla, ať ho brzy udělám zas. Je to jednoduchý recept, kdy uděláme směs mletého hovězího masa s kořením, s vajíčkem a ovesnými vločkami a vytvoříme na plech placky z masa. Na to položíme cibuli a završíme to kopečkem strouhaných okořeněných brambor. Vše v troubě upečeme a je to opravdu dobré.

 

Dále jsem vyzkoušela vepřovou panenku s jablíčky. Maso bylo výborné, ale těch jablek bylo moc a vše se k masu nesnědlo. Upekla jsem i bábovku, která je ze špaldové mouky a slazená je medem. Také se povedla a kupodivu ji snědly i děti, takže dobrý. Mám zálusk na mrkvový řez, který vyzkouším v týdnu.


Hodnocení

Recepty jsou většinou jednoduché. Na jedné straně je popis s ingrediencemi a s postupem, na druhé straně je lákavá fotka. Chce to na jídlo myslet předem, nachystat si jídelníček a koupit na to věci, protože ne vše máme doma, i když jsou recepty složeny z dostupných ingrediencí v běžném obchodě nebo ve zdravé výživě. Chce to plánovat a na jídlo se připravit. Knihu chválím a budu se k receptům často vracet. Jídlo je dobré, prospěšné a cena hotového produktu je normální. Takže vzhůru do toho, půl je hotovo. Vydržme co nejdéle "bez".
 

Hodnocení: 100%
Autor: Jana Dořičáková

Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština
Máme to rádi zdravě
Čeština

Máme to rádi zdravě

4.6 18
349 286
Vyprodáno
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

V posledním románu úspěšné americké spisovatelky Katherine Arden „Hřejivé ruce duchů“ sledujeme sourozenecké duo Lauru, polní zdravotní sestřičku, která se dobrovolně vrací na frontu do víru první světové války, aby našla zmizelého bratra, vojáka Freddieho. Ač platí za nezvěstného, ba zesnulého, sestra této informaci neumí a nechce uvěřit.
Rok se s rokem sešel a opět tady máme adventní čas. Pojďte si ho zpříjemnit! Každý den až do Štědrého dne na vás v našem speciálním kalendáři čeká exkluzivní sleva nebo odměna. Nezapomeňte otevřít nové okénko každý den, ať nelitujete, že jste něco prošvihli.
Kromě přehledu novinek, které právě vyšly nebo ještě v průběhu prosince vyjdou, pro vás máme soutěž o parádní hry. Stanete se šťastným výherce?