Milujete rybaření a pochoutky z ryb? Co takhle dát si candáta?

archiv revue
Nejeden rybář uvítá rady a tipy na rybaření a nejedna hospodyňka zase recept na výtečnou rybu.
Candát se smetanovým přelivem a liškami

(recept z knihy Nový velký rybí receptář Miloše Štěpničky)


Ingredience

filety z candáta
čerstvé lišky (ale mohou být i různě konzervované či zmražené)
máslo
zakysaná smetana
mléko
hladká mouka
citron
sůl

Filety nebo porce candáta nasolíme a necháme chvíli odležet. Obalíme je v hladké mouce (nebo je necháme přírodní) a opečeme. Pozor filety zcela bez kostí se rády zkroutí proto je necháme delší dobu kůží nahoru. Obrátím je až před koncem pečení.

Omáčka

Na kousku másla osmažíme lišky, když začnou pěkně vont, přidáme trochu hladké mouky, somahneme, zalijeme mlékem a chvíli povaříme. V případě velké hustoty omáčky ji naředíme mlékem, v opačném případě zase přidáme trochu mléka s hladkou moukou. Po uvaření přidáme akysanou smetanu, můžeme jště pro chuť přidat nastroouhanou citronovou kůrau a citronovou šťávu a dosolíme.

Pokrm je výborný se šťouchanými brambory. Je to důstojné jídlo pro vzácnou návštěvu. Zapití bílým vínem labužnický zážitek ještě zesílí.

PŘEJEME DOBROU CHUŤ!

Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština

Nový velký rybí receptář Miloše Štěpničky

0.0 0
490 402
Vyprodáno
Čeština

Není rybář jako rybář

0.0 0
229 188
IHNED odesíláme
Čeština

Povídková kuchařka starého rybáře

0.0 0
299 245
Vyprodáno
Čeština

Ryby a plody moře

0.0 0
399 327
IHNED odesíláme
Čeština

Můj život s rybami

0.0 0
379 341
Vyprodáno
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

Hledáte příběhy, které vás rozesmějí, zahřejí a připomenou vám, že láska může přijít i ve chvíli, kdy ji nejméně čekáte? Pak pro vás máme tip na romány od britské spisovatelky Maxine Morrey.
Žánr historických romancí mi je nesmírně blízký. Sama jsem se věnovala studiu Historicko-literárních studií, takže jakýkoliv pohled do dávné minulosti, prosycený jemnou i pikantnější dávkou romantiky, mě dokáže okamžitě okouzlit a vtáhnout do děje.
Zasoutěžte si o nejnovější knihu MUDr. Jana Hnízdila.
Prémiový obsah
číst více