Jak hubnu s Břicháčem - 2. týden

archiv revue
První týden a s ním tři kila dole mě přiměly k tomu, abych ve vaření podle Břicháče Toma pokračovala.

Už v prvním týdnu jsem si ověřila, že porce jsou dostatečné. Po jídle se cítím sytá, mezi jídly se nepotřebuji dojídat něčím jiným, po některých večeřích jsem byla plná až do druhého dne. Dalším velkým plusem je to, že v kuchyni strávím přípravou zhruba 30 minut.

Hlídala jsem si váhu, ale úbytek jsem nezaznamenala. Viditelně jsem ovšem shodila ve tvářích, rukou a na břiše. V Nejjednodušším plánu jsou rady i ohledně pohybu (každý den minimálně 9000 kroků a postupně přidávat), ale delší procházky nezvládám. Vystačila jsem si s běžnými pochůzkami a kratšími vycházkami. Kdybych se ale více věnovala chůzi či cvičení, snížení váhy by bylo určitě větší.

V červenci jsem zjistila, že Břicháč Tom napsal i další knihy. A tak mi do poličky přibyly Nejjednodušší recepty a Rychlovky a chuťovky. Zatím se jimi pomalinku probírám a zkouším nové a nové recepty.

Na snídani si ráda dělám polévku. Mrkvová polévka má zvláštní chuť, ale je výborná. Hodně mě zasytí a někdy si ji dávám i na večeři.

Tady je recept na dvě porce z Rychlovky a chuťovky Břicháče Toma:

  • 1 cibule
  • 3-4 mrkve podle velikosti
  • 0,5 l vody
  • 1 lžíce pórku
  • 1 lžička másla
  • Sekané mandle nebo kešu oříšky
  • Čerstvá petrželka
  • 1 lžička soli
  • Pepř

 

Na zahuštění a zjemnění:

  • 1 lžíce kuskusu
  • 1 vajíčko
  • 1 lžíce zakysané smetany

 

1. Na pánvičce orestujeme na másle cibulku a přidáme najemno nakrájenou mrkev.

2. Zalijeme 0,5 l vody, přidáme sůl a vaříme asi 15 minut.

3. Směs po chvíli rozmixujeme tyčovým mixérem a necháme vařit zbylý čas.

4. Po 15 minutách přidáme nasekanou čerstvou petrželku, pepř a ještě jednou rozmixujeme dohladka.

5. Pokud bychom chtěli mít polévku s dostatkem bílkovin, tak můžeme ke konci přidat 1-2 vajíčka, která předtím rozšleháme vidličkou a lehce zavaříme.

6. Podáváme s nasekanou petrželkou.

 

V poledne jsem si podle stejné knihy uvařila špagety s cuketou. Ty mi chutnaly nejvíce. Porce nemusí být velká. Je to lehký oběd, po kterém se člověk nenafoukne a cítí se sytý a zároveň svěží.


Na svačinu anebo ráno si ráda připravuji lahodné palačinky s banánem a kokosem. Poprvé jsem si usmažila tři, ale už druhou jsem dojídala s malým donucením, jak jsem byla plná. Zbytek jsem si musela nechat na později.  

 

Příští týden se s vámi opět podělím o tipy na vynikající jídla.

 







Děkujeme paní Anně, že s námi sdílí svůj příběh. Společně s vámi ho budeme sledovat po celý srpen, každý týden se můžete těšit na nový článek. 1. díl najdete tady. Máte zkušenosti s hubnutím podle Břicháče Toma? Napište nám do komentářů. 👇 👇 👇

Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština

Nejjednodušší plán 29 dní

4.5 37
299 245
Vyprodáno
Čeština

Máme to rádi zdravě

4.6 18
349 286
Vyprodáno
Čeština

Rychlovky a chuťovky Břicháče Toma

4.6 17
349 286
Vyprodáno
Čeština

Balíček 2 knih Břicháče Toma

4.1 16
668 548
Vyprodáno
Čeština

Břicháč Tom a Lucie

4.8 76
349 286
Vyprodáno
Čeština

Břicháč Tom

4.0 28
299 259
Vyprodáno

Krájecí prkénko Břicháč Tom

0.0 0
990
Vyprodáno
Čeština

Nejjednodušší recepty

4.6 16
369 303
Vyprodáno
Čeština

Kouzlo obyčejné radosti

4.3 9
349 297
IHNED odesíláme
Čeština

Promrhané dny

4.1 40
349 286
Vyprodáno
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.
zanechte komentář (zprávu)

Nejnovější články

MUDr. Josef Jonáš patří mezi nejvýznamnější světové průkopníky a propagátory přírodní medicíny, které se věnuje už více než padesát pět let. Po ukončení studia a působení v oblasti psychiatrie se začal zabývat akupunkturou a dalšími metodami alternativní diagnostiky a léčby. Svůj odborný zájem zaměřil především na výzkum tradiční čínské medicíny, což ho přivedlo k vývoji vlastní „Metody kontrolované a řízené detoxikace organismu“. Kniha Josef Jonáš 80 let i náš rozhovor nabízí hlubší pohled na osobnost a práci průkopníka detoxikace.
Když jsem se pustila do prvního dílu série Greta (titul nese název S Gretou si nic nezačínej) německé autorky Susanne Abel, nečekala jsem, jak hlubokou stopu ve mne její román zanechá. Volné pokračování, které vyšlo letos v Našem nakladatelství pod názvem Co jsem nikdy neřekla, bylo strhující naprosto stejným způsobem.
Mordparta Ostrava nabízí to nejlepší, po čem mohou fanoušci true crime sáhnout. Je to silné kafe. Kniha se soustředí na práci a kariéru Lubomíra Valeriána, někdejšího šéfa ostravské mordparty, a zároveň detailně popisuje některé z nejzajímavějších a nejbrutálnějších případů, na kterých se podílel. Autorům se podařilo vytvořit dílo, které je nejen poutavé, ale i precizně zpracované.