Začít hrát
 
  • Zákaznická linka 597 490 490

Jak chytře zvládnout vaření pro děti s jedinou knihou

archiv revue
Každá správná maminka chce, aby její dítě mělo co se týče výživy to nejlepší. Správný poměr živin, množství i načasování jídla je tak trochu alchymie, o které je potřeba mít základní znalosti. Proto vznikla praktická kniha Vaříme pro kojence a batolata, v níž najdete důležité informace pěkně pohromadě s velkým množstvím receptů.

Zkušené rady k nezaplacení

První stravovací návyky jsou základem pro náš celoživotní vztah k jídlu. Každodenní realita a časové možnosti ovšem neposkytují vytíženým maminkám vždycky ideální podmínky pro kreativní vymýšlení při vaření. Stereotypní příprava mixovaných kašiček rychle vyčerpá zásobu nápadů a vy za chvíli hledáte inspiraci na různých internetových stránkách. Můžete tak narazit na spoustu neodborných názorů a diskusí, v nichž se lehce ztratíte. Napůl příručka a napůl kuchařka od výživové specialistky Olgy Mengerové je založená na celoživotních zkušenostech s dětskou výživou. Podle věku dětí se dělí do dvou částí, kdy jedna je určená pro kojence a druhá pro batolata. Prozradí vám, kdy a čím můžete začít své dítě přikrmovat a jaká skladba jídla mu bude prospívat. Dále pak třeba, jaké zásady byste při přípravě pokrmů měli dodržovat, na co si dát pozor z hlediska hygieny nebo jaké vybavení je nutné v kuchyni mít.

Čerpejte z více než 200 nápadů každý den

V části s recepty se naučíte sestavovat pestrý jídelníček, který je laděný podle sezónních potravin. Varianty se dají různě kombinovat tak, aby vyhovovaly i vybíravějším dětem. Čtenáři na této knize nejvíce oceňují, že recepty jsou jednoduché, z běžně dostupných surovin a založené na české kuchyni. Zahrnují jídla s různými druhy masa i ta bezmasá, sladké pokrmy, přílohy či saláty. S věkem dítěte se recepty čím dál více přibližují stravě dospělých členů rodiny. S tím souvisejí také zásady správného stolování, které si děti budou osvojovat. S knížkou Vaříme pro kojence a batolata od Ottova nakladatelství se z přípravy dětského jídla nikdy nestane nudná rutina. Vařit zdravě a bez chemických přísad v kupovaných potravinách tak zvládne úplně každý.

Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština
Vaříme pro kojence a batolata
Čeština

Vaříme pro kojence a batolata

5.0 2
299
IHNED odesíláme
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

Připravili jsme pro vás novinky, které vám pomohou dostat se do sváteční nálady.
Ve dvanáctém díle série Romantické útěky nás Julie Caplinová zavádí do srdce Evropy – do Prahy. Hlavní hrdinka Anna přijíždí do české metropole na prestižní stáž v malém pivovaru, kde se má naučit tajům vaření piva. Jejím spolubydlícím a zároveň konkurentem v soutěži o nejlepší pivní recept se stává Leo, s nímž ji pojí společná minulost.
Ve středu 5. listopadu jsme na besedě v Ostravě přivítali Martina Moravce a Helenu Sovákovou, kteří hostům představili knihu Helena Sováková: Plukovnice lidských duší.