• Zákaznická linka 597 490 490

Grilovačka na zahradě

archiv revue
Není nad vůni a chuť grilovaného masa. Pokud patříte mezi milovníky grilování, máme pro vás recept na delikatesu, kterou jste možná ještě nevyzkoušeli.
Ač jsme zvyklí pozvat si na zahradu přátele a pohostit je tím nejlepším z grilovaných pochoutek, tento rok nám bohužel nepřeje, abychom se sešli v hojném počtu. Ale nevadí. Oběd na zahradě si můžeme plně vychutnat a užít i v kruhu rodinném. Máme pro vás recept na NADÍVANÉ JEHNĚČÍ KOTLETKY. Přesto, že jehněčí maso patří k tradičním velikonočním pokrmům (a Velikonoce už jsou pryč), tuto delikatesu si můžete připravit kdykoliv. Navíc jehněčí je výborným zdrojem bílkovin a stopových prvků, především zinku.

Nadívané jehněčí kotletky (recept z knihy Grilování - edice Apetit) 🥩

Příprava: 20 minut
Grilování: 8 - 10 minut
Ingredience: 12 jehněčích kotlet
Pro 6 osob

Na nádivku

10 šalvějových lístků
hrst čerstvého rozmarýnu
hrst hladkolisté petrželky
hrst bazalkových lístků
1 stroužek česneku, jemně nasekaný
6 lžic strouhaného parmazánu
100-120 g změklého másla
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
6 plátků sušené šunky
rukola k podávání

Postup

1. Veškeré bylinky nasekejte na prkénku, pak je přesypte do mísy a promíchejte s česnekem, parmazánem a změklým máslem. Přidejte trochu soli a pepře a utřete do hladké pasty. Plátky sušené šunky jeden vedle druhého vyrovnejte na potravinářkskou fólii, rovnoměrně potřete pastou z másla a bylinek a smotejte do "klobásky". Konce vtlačte dovnitř, aby náplň nevytekla, a dejte  mnimálně na půl hodiny do ledničky.

2. Každou kotletku podélně nařízněte (neprořízněte úplně) a rozevřete ji do tvaru motýlích křídel. Lehce naklepejte paličkou na maso nebo jen hřbetem dlaně a ze všch stran maso dobře osolte a opepřete. Balíčky ze sušené šunky vyndejte z lednice, odstraňte potravinářkou fólii a váleček nakrájejte na 2,5 cm silná kolečka, každé zmáčkněte, aby se co nejvíce zploštilo. Kolečka vložte do naříznutých kotlet.

3. Maso grilujte, 2 minuty z každé strany dokrvava, 4 minuty z každé strany zaručí maso středně propečené a opékáním kolem 5 minut pak maso dobře propečené. Podávejte s rukolou.

PŘEJEME DOBROU CHUŤ!
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.
Související produkty
Čeština

Grilování

0.0 0
399 327
IHNED k dispozici na prodejně
Čeština

Grilování od A do Z

0.0 0
399 339
Vyprodáno
Čeština

Grilujeme Rafinované pochoutky na roštu

0.0 0
179 147
Vyprodáno
Čeština

Grilování

0.0 0
99 84
Vyprodáno
Čeština

Vášeň pro grilování

0.0 0
499 409
IHNED odesíláme
Čeština

Grilování

3.0 1
199
IHNED k dispozici na prodejně
Líbí se Vám tento článek? Sdílejte jej s přáteli.

Nejnovější články

V posledním románu úspěšné americké spisovatelky Katherine Arden „Hřejivé ruce duchů“ sledujeme sourozenecké duo Lauru, polní zdravotní sestřičku, která se dobrovolně vrací na frontu do víru první světové války, aby našla zmizelého bratra, vojáka Freddieho. Ač platí za nezvěstného, ba zesnulého, sestra této informaci neumí a nechce uvěřit.
Rok se s rokem sešel a opět tady máme adventní čas. Pojďte si ho zpříjemnit! Každý den až do Štědrého dne na vás v našem speciálním kalendáři čeká exkluzivní sleva nebo odměna. Nezapomeňte otevřít nové okénko každý den, ať nelitujete, že jste něco prošvihli.
Kromě přehledu novinek, které právě vyšly nebo ještě v průběhu prosince vyjdou, pro vás máme soutěž o parádní hry. Stanete se šťastným výherce?